Pentru a asigura bunā funcționare a acestui site, uneori plasăm în computerul dumneavoastră mici fișiere cu date, cunoscute sub numele de cookie-uri. Majoritatea site-urilor mari fac acest lucru.Asa iți pregătim oferte mai bune. 
Produse Meniu

CARACTERISTICILE CĂȘTILOR

3 RECOMANDĂRI PENTRU CUMPĂRĂTORI | ÎNVAȚĂ SĂ O PORȚI CORECT | CERTIFICATE | INMOLD | HEXOCRUSH | MIPS | ICEDOT | REGLABILITATE | VENTILAȚIE | BURETE INTERIOARE | MARCHIZĂ | AERODINAMICĂ | JET STREAM | SCUL OPTIC | CONDUCTE DE VENTILAȚIE | MODELE ACTUALE DE CASCĂ

 

NU PEDALA FĂRĂ CASCĂ

Cât de bine am putea să pedelăm, sau cât de multă experiență am avea pe bicicletă, nu putem uita de faptul, că oricând se poate produce un eveniment neașteptat, iar capul nostru, fiind cel mai sensibil, trebuie să fie protejat. Folosind căști putem minimaliza drastic riscul de traumă craniană!

Degeaba spunem că “nu mă duc prea repede” , “eu nu am cum să cad” sau “sunt eu destul de cumsecade”, deoarece oricând se poate produce un accident imprevizibil, în care este un risc înalt de a ne lovi brusc capul. Ceea ce putem face este să fim responsabili, alegând casca potrivită. De la 20 km/h în sus nu ne mai putem controla reflexele și mușchii în modul în care ne imaginăm (deși experiența ne poate ajuta la dezvoltarea a mai multor abilități în legătură cu reflexele), ci deopotrivă devenim vulnerabili.

 

 

Capul nostru, creierul poate fi rănit grav, dacă nu ne alegem să fim serioși, folosindu-ne de cască de ori de câte ori ne-am urca pe bicicletă, indiferent de lungimea sau dificultatea traseului. Estimările medicale declară, că deja 3 comoții cerebrale sau traume craniane mai mici, ne pot afecta viața în mod definitiv, deaorece acestea pot rezulta sindrome acute, răspunzătoare pentru depresivitate, epilepsie, impotență, Alzheimer, Parkinson sau chiar și sinucidere. Pe lângă aceste consecințe putem enumera afazia, pierderea auzului sau al vederii, probleme de concentrație, de memorie, de coordinație, sau fluxuri sentimentale. Bineînțeles, toate aceste sindrome diferă de la persoană la persoană, statisticile nu sunt reguli clare, dar totuși există o legătură între statistică și coincidență.

Căștile performante minimalizează definitiv riscul de trauma craniană! Bineînțeles este o diferență enorm de mare între căști și căști. Mai departe vă prezentăm cele mai performante tehnologii în industria căștilor.

 

 

3 RECOMANDĂRI PENTRU CUMPĂRĂTORI

Pentru a alege cea mai potrivită cască, care să ne ofere confort și protecție în același timp, trebuie să luăm în considerare trei factori!

 

 PRIMA RECOMANDARE

Să fim conștienți cu ce scop vom folosi casca! Să ne gândim despre funcționalitatea căștii: o vom folosi în oraș, pe asfalt sau la munte? La căștile de ciclism pentru uz urban este enorm de important să fie cât mai închiși, protejând și ceafa noastră, deoarece ne putem aștepta la lovituri putenice pe o suprafață solidă. La munte sau la teren deschis devine esențial protecția de soare și plasele ajustate împotriva insectelor – ele trebuie să fie confortabile la un drum mai îndelungat, rezistente la o viteză mărită (de exemplu la coborâri), deasemenea trebuie să ne protejeze de mai multe tipuri de lovituri. Pe șosea, de obicei, se folosesc căști super ușori, fără shield – ținând cont de aerodinamică și de căzături la viteze mari.

 

 A DOUA RECOMANDARE

Să alegem mărimea potrivită! La fel ca și hainele noastre, căștile sunt fabricate în diverse mărimi pentru a ne putea alege cea potrivită. Dacă am cumpăra o cască prea mică, atunci acesta nu se va putea ajusta pe cap, iar dacă alegem una prea mare, atunci va cădea de pe capul nostru – niciunul nu ne oferă siguranța necesară! De obicei, mărimile sunt marcate cu litere (S, M, L, XL), acestea cuprind un anumit interval în centimetrii. Pentru a putea găsi casca potrivită, trebuie doar să vă măsurați capul la nivelul fruntei.

 

 A TREIA RECOMANDARE

Încearcați produsul înainte de cumpărare! La toată lumea diferă mărimea, forma capului, astfel este foarte important să încercăm mai multe modele și tipuri înainte de a cumpăra ceva! Compromisurile făcute au ca rezultat ore întregi de suferință din cauza disconfortului în timpul pedalării, care poate duce chiar și la scăderea performanței.


 

DACĂ AI CUMPĂRAT-O, ÎNVAȚĂ SĂ O PORȚI CORECT!

Dacă avem o cască pe cap, nu înseamnă neapărat că suntem ocrotiți de orice lovitură, deoarece doar folosirea corectă a căștilor ne poate oferi protecție totală.

Este o greșeală generală, că nu se așează bine casca pe cap, ceea ce înseamnă că marea majoritate o poartă ori prea sus ori prea jos. În aceste situații, din cauza șocului casca nu va rămâne pe loc, ci se deplasează din poziția corectă, astfel nu poate acționa stabil împotriva loviturilor extrene. În plus, benzile ajustabile vă pot răni, dacă casca a alunecat într-o poziție incorectă.

 

În poziție corectă casca se așează la mijlocul fruntei, stând “drept”. Ajustarea la ceafă este atât de importantă cât și reglarea benzilor ajustabile în mod corect; niciuna nu trebuie să ne strângă, dar totuși să se așeze fix pe capul nostru, ca acesta să nu se poată mișca necontrolat. Benzile ajustabile trebuie strânse atât, încât degetul nostru să încapă între ea și bărbia noastră, fiind fixate sub bărbie.

 

 NU UITA

Dacă casca stă inutil în geantă sau chiar acasă, atunci sub nicio formă nu te va putea proteja la căzătură!


 

CERTIFICATE

La proiectarea căștilor cel mai important este să vă putem oferi protecție la cel mai înalt nivel; astfel, cele mai multe modele Rudy Project corespund standardelor naționale.

 

 CE ÎNSEAMNĂ ACEASTA?
Abrevierea CE înseamnă că produsul corespunde standardului Council Directive 89/686/ECC și standardului European Technical Standard EN 1078, le fel CPSP pentru U.S. Consumer Product Safety Commision, iar AS/NZS marchează standardul Australian Standard AS/NZS 2063.

 

TEHNOLOGIA INMOLD

Casca are rolul de a elimina șocul brusc care ar putea ajunge la creier, protejându-ne sănătatea craniului – în același timp trebuie să ne ofere confort, deoarece în situația opusă ne-ar reduce performanța și capacitatea de concentrare. Însă nu este atât de ușor să fabricăm căști, care îmbină caracteristicile enumerate, deoarece dacă am folosi un material prea solid, atunci aceasta nu ne-ar proteja de lovituri putenice pe suprafețe netede, iar dacă materialul ar fi prea moale, atunci nu ar fi rezistent la loviturile obiectelor ascuțite.

Din cauza aceasta, căștile sunt fabricate din mai multe straturi: este un strat extrem de ușor din spumă de plastic (EPS - expanded polystyrene) și un strat de înveliș exterior (de obicei din policarbonat). La început straturile au fost lipite una de alta, dar din cauza șocului, acestea s-au putut deplasa, deoarece lipirea nu oferă o relație stabilă între starturi. Din motivele amintite se poate întâmpla, ca după o lovitură casca noastră să nu prezinte nicio zgârietură, dar de fapt spuma de plastic să fie ruptă. Asfel, s-a inventat o tehnologie specială de a topi straturile, realizând o unitate solidă, care oferă protecție căștilor la cel mai înalt nivel; acesta se numește tehnologia InMold.

Inovatorii Rudy Project folosesc la mai multe modele o variantă și mai avansată a tehnologiei: tehnologia duplu InMold, ceea ce ajută la minimalizarea greutății căștii, pe lângă mărirea rezistenței acestuia. Această tehnologie presupune combinarea a mai multor materiale, precum: EPS, policarbonat și alte materiale care sporesc rezistența căștii. Cu ajutorul metodelor amintite este posibil ca o cască să nu aibă mai mult decât 220 de grame, dar să fie corespunzător standardelor naționale.

 

 ÎN CE FEL DE MODELE ESTE DISPONIBIL?

Fiecare cască Rudy Project este proiectată cu tehnologia InMold!


 

TEHNOLOGIA HEXOCRUSH 

Cele mai multe căști disponibile sunt formate dintr-un singur strat de EPS (expanded polystyrene). Avantajul acestei tehnologii este greutatea mică a căștii, soliditatea acestuia care elimină șocurile externe și nu în ultimul rând prețul accesibil. Tehnologia InMold deși oferă rezistența corespunzătoare standardelor naționale, Rudy Project nu s-a mulțimit cu atât, astfel a dezvoltat technologia HexoCrush, care exploatează calitățile spumei de plastic.

Tehnologia HexoCrush îmbină două tipuri de EPS de densități diferite. Stratul de zăbrele hexagonale suportă șocuri fără a suferi schimbări structurale, iar celălalt strat elimină tensiunea interioară a materiealului. Căștile fabricate cu această tehnologie rămân foarte ușoare, dar protejează garantat împotriva forțelor exterioare periculoase.

 

 ÎN CE FEL DE MODELE ESTE DISPONIBILĂ
La Rudy Project modelul fabricat cu cele mai noi tehnologii (HexoCrush) este disponibil în modelul RACEMASTER.


 

TEHNOLOGIA MIPS

Tehnologia MIPS previne șocurile indirecte, reducând drastic efectul lor periculos, astfel putem evita leziunile creierului. Tehnologia presupune o deplasare minimă a învelișului, pentru a absoarbe energia cinetică, contribuind la o protecție adecvată.

 

Tehnologia MIPS, reduce forţele care nu sunt directe pe cap ci sunt forţe directe pe creier şi aşa putem evita o posibilă leziune a creierului. Prin soluţia mips, în timpul impactului fizic, structura căştilor la coajă pe un strat suplimentar poate să se întoarcă minim pe cap, şi prin mişcarea această este absorbită din energia impactului.

 


 ÎN CE FEL DE MODELE ESTE DISPONIBIL?

Tehnologia MIPS este disponibil în căștile RUSH și RAMASTER


 

 

CONFORT ȘI REGLABILITATE UȘOARĂ

Căștile Rudy Project sunt faimoase pentru confortul oferit, care nu s-ar fi putut realiza fără ajutorul tehnologiilor inovative folosite la materialul căștilor, fără cercetarea ergonomiei și fără proiectarea detaliată. R.S.R este inovația care facilitează confortabilitatea fixării pe ceafă.

Greutate extra ușoară, protecție din toate punctele de vedere și ajustabil și în timpul pedalării! La modelele R.S.R.7 și la modele mai bune fixarea pe ceafă poate fi controlată nu numai orizontal, ci și vertical, astfel oferind trei poziții extra pentru a obține confortul de cea mai înaltă calitate.

 

 ÎN CE FEL DE MODELE GĂSIM R.S.R?
Despre modelele actuale dotate cu sistem R.S.R puteți găsi un tabel îndrumător.


 

CEA MAI BUNĂ VENTILAȚIE

Pentru a putea asigura confort maxim, capul trebuie să rămână rece și uscat. Din cauza aceasta, compania Rudy Project a depus forțe maxime pentru a dezvolta cele mai bune conducte de ventilație, iar aceastea să capete un design memorabil, fabulos.

Conductele de ventilație sunt eficiente împotriva căldurii și a transpirației, astfel împiedicând ca performanța sau capacitatea de concentrare să scadă.


 

BURETELE INTERIOR DE SCHIMB

Calitatea bună a căștilor Rudy Project este asigurat și de faptul, că buretele interioare pot fi scoase, spălate, chiar și schimbate – deoarece acestea se murdăresc ușor, sau după un timp mai îndelungat se pot uza. În plus, cele mai multe modele au două tipuri de burete: una simplă și una cu plase speciale împotriva insectelor. Aceste surse de confort ne permit să folosim o cască "până în veci".

 

 S-A UZAT?
La Rudy Project buretele interioare ale căștilor sunt disponibile și aparte. Produsele disponibile AICI.


 

CU MARCHIZĂ SAU FĂRĂ?

Aproape toate căștile Rudy Project au marchiză, care este foarte ușor de ajustat sau de decupat; asfel un singur model poate fi folosit atât la ture mountain bike sau cât ți la șosea.

Decizia e în mâna ta, le poți folosi cu sau fără marchiză, dar dacă ai decide să alegi marchize în plus, acestea pot fi achiziționate și aparte!

 

 CARE MODELE AU MARCHIZĂ DIN START?
Modelele RACEMASTER, WINDMAX*, PROTERASTERLING PLUS, AIRSTORM és RUSH au marchiză în pachetul de start.

*Modelul WINDMAX are două tipuri de marchize incluse.


 

AERODINAMICĂ DE ÎNALTĂ CALITATE

La proiectarea căștilor aero a avut un rol esențial guru-ul legendar, John Cobb. Aptitudinile, experiența sa majoră, viziunea lui asupra lumii și inovația continuă au facilitat fabricația modelelor WING57 și BOOST01, care sunt cele mai performante căști în domeniul contratimpului și al triatlonului.

Cea mai mare recunoaștere este, că la concursul mondial de IRONMAN Hawaii, organizat de șase ani în această locație, cei mai mulți concurenți au purtat casca aero Rudy Project WING57!


 

VORTEX KILLER SYSTEM

Tehnologia Vortex Killer System este rezultatul a mai multor ani de proiectarea formei, aceasta fiind capabil să minimalizeze turbulențele cauzate de cască și, în același timp să asigure respirabilitate capului.  Căștile aero Rudy Project dotate cu Vortex Killer System elimină eficient transpirația, reducând efectele turbulențelor, astfel contribue la amplificarea performanței.

Pentru ca Vortex să fie capabilă să controleze turbulențele, care produc instabilitate, compania Rudy Project a proiectat conducte speciale pentru ventilație în interiorul căștii. Astfel nu numai turbulența va fi limitată, dar se asigură și ventilația cea mai perfomantă.


 

JET STREAM  ACCESORIU DE AERODINAMICĂ EXTRA

Modelul WING57 are în cutia de start un accesoriu numit JET STREAM, atașabil magnetic pe cască care, în funcție de postura pe bicicletă, asigură fluența ventilației.


 

SCUT OPTIC

Coeficienții responsabili de aerodinamica căștilor aero și protecția ochilor sunt amplificate cu ajutorul scuturilor optice integrate și detașabile. Cu ajutorul tehnologiilor avansate de lentile din policarbonat modelele WING57 și BOOST01 ne apără de razele UV și minimalizează efectul de sclipire.


 

CONDUCTELE DE VENTILAȚIE POT FI ACOPERITE

La folosirea căștilor aero trebuie să asigurăm cea mai eficientă aerodinamică, dar în același timp să lăsăm să respire pielea capului. În situații extreme, este posibil să acoperim total sau parțial două găuri frontale pentru a maximaliza eficiența.

Toate modelele aero au ca accesoriu două tipuri de acoperitoare a conductelor de ventilație, una cu sită și una plină.