Pentru a asigura bunā funcționare a acestui site, uneori plasăm în computerul dumneavoastră mici fișiere cu date, cunoscute sub numele de cookie-uri. Majoritatea site-urilor mari fac acest lucru.Asa iți pregătim oferte mai bune. 
Produse Meniu

CARACTERISTICILE LENTILELOR

CARACTERISTICILE LENTILELEOR | LENTILE IMPACTX2 | LENTILE POLAR 3FX

 

VIZIUNE OPTICĂ CLARĂ ȘI PROTECȚIA OCHILOR

De la început, la compania Rudy Project dezvoltarea a avut la bază o filozofie esențială de a crea lentile cu tehnologii avansate care oferă o imagine perfect clară. Ochelarile de sport pot fi dotate cu numeroase tipuri de lentile, astfel se pot alege lentilele cele mai potrivite pentru condițiile date.Considerăm că nu este de ajuns să oferim ochelari care protejează de diverse raze și de efecte fizice, ci e esențială construcția perfectă a lentilelor, fără cea mai mică denaturare pentru a asigura calitatea cea mai înaltă.

*

CARACTERISTICILE DE BAZĂ ALE LENTILELOR

Fiecare lentilă oferă o imagine extrem de clară și ne protejează de efectele fizice, astfel ele au următoarele caracteristici:

 • greutate mică
 • reduc efectul de sclipire
 • măresc contrastul
 • protejează de raze UV
 • oferă o imagine reală
 • apără împotriva efectelor fizice

 

PROTECȚIE UV
Lumina este o rază electromagnetică, care se măsoară în nanometrii și poate fi descris cu ajutorul lungimii de undă. Provincia lungimii de undă a razelor UVA și UVB sunt cele mai periculoase pentru ochi, iar noi trebuie să ne protejăm de aceste influențe externe dăunătoare. Din cauza aceasta, toate lentilele noastre absorb razele UV până la 385 de nanometrii – ceea ce înseamnă protecție UV400.

 

PROTECȚIA OCHILOR
Toate inovațiile noastre au ca scop esențial protejarea maximă a ochilor, din cauza aceasta folosim doar materiale de cea mai înaltă calitate, special create pentru a fi folosite în acest domeniu. Deoarece cercetările și inovațiile noastre au ajuns la un nivel foarte avansat, am reușit să creăm lentilele ImpactX, care oferă cea mai bună protecție și confort de excepție; bineînțeles lentilele sunt incasabili și se adaptează automat la condiții de lumină. 

 

REZISTENȚA ÎMPOTRIVA ZGÂRIETURILOR
Toate lentilele din policarbonat trec printr-un tratament termic, care are ca rezultat obținerea unui strat de polyxilosane, care îmbunătățește caracteristicile mecanice ale materialelor, precum rezistența la abraziune și la zgârieturi. Din cauza componenților chimice, lentilele incasabile ImpactX sunt și mai rezistenți la abraziune.

 

HIDROFOBIE
La anumite sporturi este esențial ca stropii de apă să alunece de pe suprafața lentilelor fără a lăsa vreo urmă astfel contribuind la obținerea unei imagini vizuale perfect clare. Unele tipuri de lentile obțin un strat numit HYDROTEK, astfel ele pot fi folosite la surfing, la navigație sau la alte sporturi acvatice.

 

TRATAMENT ÎMPOTRIVA ABURIRII
Acest tratement oferă protecție împotriva aburirii în circumstanțe critice pentru un timp mai îndelungat (testul EN168 a rezultat 5 minute).


 

RP OPTICS
LENTILE PENTRU ORICE OCAZIE 

Lentilele ochelarilor de sport Rudy Project pot fi înlocuite, iar producătorul oferă o gamă largă de modele de lentile cu calitate bună a imaginii! Lentilele cu caracteristici diferite fac posibil că toată lumea să găsească cea mai bună alegere pentru el și prin posibilitatea schimbări rapide a lentilelor te poţi adapta uşor la orice circumstanţă.

Mai jos găsiți toate tipurile de lentile Rudy Project și caracteristicile acestora. Lângă modelele de ochelari poţi găsi diferite tipuri de lentile - poți găsi informații despre disponibilitatea lentilelor și dimensiunile acestora pe foaia de date a produsului.

 

LENTILE INCASABILE ȘI SENSIBILI LA INTENSITATEA LUMINII

densitate:  1,11 gram/cm3 | indice de refracție: 1,53 | număr Abbe: 45 | rezistență chimică: bună | sensibilitate la refracție: rezistent


 

LENTILE DIN POLICARBONAT

densitate:  1,22 gram/cm3 | indice de refracție: 1,59 | număr Abbe: 29 | rezistență chimică: slabă | sensibilitate la refracție: sensibil
 MODELE CARE POT FI DIOPTRIZATE
Toate lentilele ImpactX și cele bifate (albastru) pot fi dioptrizate!
Pentru mai multe informații la DE CE RUDY? / POSIBILITĂȚI DE DIOPTRIZARE.

 

 TRANSMISIA LUMINII
Transmisia luminii înseamnă procentul de lumină care ajunge la ochi. Acestea sunt corespunzătoare atât standardului european EN 1836:2005+A1:2007, cât și standardului american ANSI Z80.3-2010.

 

 CATEGORII DE FILTRU
Categoria de filtru marcheză:

0 – 80-100% transmisia luminii: pentru folosire interioară
1 – 43-80% transmisia luminii: pentru puțină lumină
2 – 18-43% transmisia luminii: pentru condiții medii de lumină
3 – 8-18% transmisia luminii: pentru lumină intensă
4 – 3-8% transmisia luminii: pentru condiții extreme (nu poate fi folosit pentru condus)


 


IMPACTX

O PERECHE DE LENTILE ÎN ORICE CONDIȚII

Nici ție nu îți place să schimbi lentilele ochelarilor?  Sau ți s-a întâmplat să uiți acasă lentilele de schimb? Ai avut senzația că pe sfârșitul drumeției sau al pedalării lentilele să pară prea închise din cauza apusului de soare sau a cerului înnorat? Ți-ar plăcea ca lentitele tale să se adapteze la condițiile de lumină? Mai mult, datorită meterialului  să-ți asigure și protecție oculară excepțională? În acest caz fă cunoștință cu lentilele ImpactX!

 

 

CE ESTE IMPACTX?

Lentilele Impactx sunt extrem de rezistente la abraziune și la șoc extern, oferind o claritate vizuală de excepție. Baza materialului este poliuretan, adică NXT®, care este transparent și incasabil, acesta fiind dezvoltat în principiu pentru armată. Brandul NXT®  a fost creat de Simular Technologies în anii 1990, când guvernul american a îndemnat compania să producă un material rezistent la gloanțe, să fie transparent și foarte ușor, dar mai rezistent și mai solid decât policarbonatul. După evenimentele din 11. septembrie se folosește acest material pentru ușile de carlingă și chiar și pentru parbrizele elicopterelor Apache. Prin lentilele ImpactX toată lumea are acces le acest material incredibil.
 

Tehnologia ImpactX se găsește exclusiv la ochelarii Rudy Project. Lentilele fotocromatice, polarizate sunt extrem de rezistente la orice șoc fizic, incasabile, adaptându-se la orice condiții de lumină.


După prima generație prezentată în 2006, cercetările și inovațiile companiei au făcut posibilă producerea unor noi tipuri de lentile ImpactX2! Aceste lentile se activează la lumină cu 25%  mai repede decât modelele mai vechi și se adaptează și sub filtrele UV (fereastră, parbriz), adică nu numai la raze UV naturale. Lentilele sunt stabile în condiții de schimbare bruscă a temperaturii și sunt rezistente la produsele chimice.

 

LENTILE INCASABILE CU GARANȚIE

Lentilele ImpactX beneficiază de garanție pe viață privind fracturile, deoarece construcția unică a lor oferă protecție maximă. Este mai solid decât orice alt material de lentilă, fiind incasabil. Lentilele sunt fabricate corespunzător standardului* ANSI Z87.1+.

În opoziție cu policarbonatul și cu alte materiale similare, ImpactX nu este sensibil la tensiune, aceasta nu intră în reacție cu produse chimice sau diluanți (de exemplu: acetonă, alcool metilic, etc.); are o stabilitate termică extrem de bună, nu apar torsiuni optice nici la 80°C. 

* ANSI Z87.1+ este cuprins în Standardul Național American, care clarifică rezistența produselor folosite la protejarea feței, rezistența la șoc exterior, minimalizarea riscurilor de vătămare corporală și chiar protecția împotriva materialelor chimice, de exemplu la uz militar. Standardul “+” se referă la reguli mult mai stricte privind rezistența materialului; astfel, lentilele, care au fost clasificate cu ajutorul acestor standarde, precum și ImpactX, pot fi folosite pentru tirul sportiv.

 

EXTREM DE UȘOR

Lentilele ImpactX sunt mai ușori cu 16% decât cele din materialul CR-39 și cu 10% decât cele din policarbonat. Indicele de refracție sunt mai mici decât la alte materiale de lentile, suportă o tensiune mult mai intensă și transmisia luminii este extrem de bună! Oferă condiții de vizibilitate clare și reale, minimalizând efectul de sclipire, adaptându-se la orice condiții de lumină.

 

FOTOCROMATICĂ

Lentilele ImpactX oferă o experiență imbatabilă prin confort de excepție. Noua generație a lentilelor se activează cu 25% mai repede la schimbarea condiților de lumină, astfel le poți folosi indiferent de condiții meteo.

 

CALITATE EXTRA 

Lentilele ImpactX asigură condiții de vizibilitate clare, confort imbatabil și protecție maximă a ochilor. Torsiunea optică poate fi exclusă și se oferă protecție UV400.

 

HDR - HIGH DYNAMIC RANGE

Pe lângă inovațiile speciale fotocromatice care facilitează minimalizarea timpului de adaptare de condiții de lumină, noul model ImpactX este dotat cu o funcție extrem de importantă, capabilă să absoarbe razele dăunătoare, optimizându-le. Aceste modele oferă condiții de vizibilitate extrem de clare, o experiență de neuitat.

 

 ÎN CARE MODELE GĂSIM TEHNOLOGIA HDR?
Tehnologia HDR este disponibil în lentilele Photochromic Red, -Laser Red, -Laser Brown.

 

STRATURI DE LASER

În condiții de lumină foarte intensă avem nevoie de o protecție remarcabilă. Pentru aceste situații a fost conceput stratul specific de oxid metalic (laser), care oferă o absorbitate mai intensă, asigurând confort și protecție.

 

 ÎN CARE MODELE ESTE DISPONIBIL?

Lentilele ImpactX Photochromic Laser sunt disponibile în aceste modele.


 

POLAR 3FX
TEHNOLOGIE DE POLARIZARE DE CALITATE MAXIMĂ

Compania Rudy Project oferă lentilele speciale Polar 3FX, de inovație proprie. Lentilele polarizate absorb toate sursele de lumină deranjante și reduc efectele epuizante pentru ochi. Ca rezultatul multor ani de cercetare și inovație, astăzi vă putem oferi combinația perfectă a tehnologiilor de policarbonat, a stratului împotriva reflecției și forma personificată a lentilelor în produsul nostru Polar 3FX.
 

 

Lentilele au drept caracteristică absorbirea adecvată a razelor, care împreună cu structura moleculară specifică vă oferă cele mai bune condiții vizuale, privind atât contrastul, cât și distanțele reale, astfel susținând o imagine de savurat; acestea ne asigură reducerea efectelor epuizante pentru ochi. Lenetilele polarizate blochează reflecțiile în diferite situații, de exemplu razele ampilficate de zăpadă, sau la sporturi acvatice, chiar și lumina orbitoare care se oglinedește pe parbrizul mașinilor. Luminile care se reflectă de pe o anumită suprafață ajung imediat la ochi, iar razele afectează mult mai putenic acest organ sensibil: pe de o parte din cauza razelor directe, pe de altă parte din cauza reflecțiilor.

Lentilele polarizate minimalizează drastic efectul de oglindă: chiar și lentilele polarizate deschise la culoare vă proteajă de aceste influențe nu numai neplăcute, dar și periculoase pentru ochi, în contrast cu lentilele închise la culoare, dar nepolarizate.

 

MATERIALUL DE BAZĂ

Lentilele din policarbonat sunt fabricate cu o tehnologie specifică la presiune, pentru a maximaliza claritatea optică și a amplifica experiența vizuală – eliminând toate sursele deranjante și epuizante ochilor.

Lentilele polarizate constituie baza mai multor straturi interfoliate, astfel imaginea oferită este reală, limpede, fără torsiuni optice, iar efectul de oglindă poate fi eliminată în totalitate cu ajutorul unui strat interior. În plus, acestea au o greutate mult mai mică, decât lentilele din sticlă. 

 

TENOLOGIA BREVETATĂ 3FX  - POLARIZAREA ȘI REDUCEREA EFECTULUI DE OGLINDĂ

Lentilele  Polar 3FX, în opoziție cu lentilele obișnuite, sunt fabricate cu o tehnologie specială, care permite ca ele să reducă în totalitate efectul de oglindă.

Stratul Polar 3FX vă oferă:

 • condiții vizulale optime și distanțe reale
 • stratul împotriva reflecțiilor facilitează curățarea mai ușoară a lentilelor
 • minimalizează posibilitatea de a apărea pete deranjante, astfel contribuie le o imagine clară, reală
 • rezistență înaltă împotriva zgârieturilor
 • apariție unică, fabuloasă

 

STRATUL UNIC ÎMPOTRIVA REFLECȚIILOR
Compania Rudy Project fabrică lentile unice, care sunt alcătuie din mai multe straturi optice, împiedicând astfel efectul de oglindă și asigurând o experiență de înaltă calitate. În concluzie, reducerea reflecțiilor este mult mai eficientă decât la alte lentile.

 

STRATUL HIDROFOB - HYDROTEK™
Rudy Project a făcut posibil prin cercetare și inovație să apară tehnologia hydro-fog, care elimină abureala și alte pete deranjante de pe suprafața lentilelor. Suprafața, astfel rămâne limpede, fără cea mai mică picătură de apă, care ar putea împiedica vederea clară, iar toate acestea devin realitate mulțumită stratului unic hidrofob.

Sportivii de la Rudy Project au denumit Polar 3FX lentila magică, care combină numeroase caracteristici speciale, inovatoare, precum eliminarea efectului de oglindă și asigurarea unei imagini clare, reale. 

 

 ÎN CARE DINTRE MODELE ESTE DISPONIBIL?
Este disponibil la lentilele Polar 3FX.


POLAR 3FX HDR
EXPERIENŢĂ VIZUALĂ INCOMPARABILĂ


După mulți ani de cercetare și dezvoltare intensivă, noua tehnologie Polar 3FX este reînnoită!

Obiectivele echipate cu tehnologia HDRdeasemenea cu cele polarizate,vor reduce foarte mult strălucirea și refracția luminii (fără a mai menționa protecția UV corespunzătoare), reducând astfel oboseala ochiilor și sporind confortul și contrastul. Obiectivele Polar3FX  sunt combinate cu filtrul HDR (gamă cu  dinamică înaltă) oferind o imagine vizuală superioară pentru client şi oferindu-le şi o experiență incomparabilă.

Pentru rezistenţă şi durabilitate mai mare, aceste lentile sunt învelite cu un înveliş revoluţionar împotriva petelor şi împotriva uzuriiAşa primim o imagine mai clară,contrast deosebit și experiență vizuală incredibilă cu design durabil... aceasta este tehnologia Polar3FX HDR. ÎN CE FEL DE MODELE ESTE DISPONIBIL?

Lentilele Polar 3FX HDR sunt disponibile în următoarele modele.