Pentru a asigura bunā funcționare a acestui site, uneori plasăm în computerul dumneavoastră mici fișiere cu date, cunoscute sub numele de cookie-uri. Majoritatea site-urilor mari fac acest lucru.Asa iți pregătim oferte mai bune. 
Produse Meniu

CĂȘTI – PROTECȚIE ȘI CONFORT

O cască bună se cunoaște după tehnologia avansată încorporată și protecția superioară oferită de aceasta, precum după confortul  excepțional și greutatea mică. Rudy Project este dedicat de peste 30 de ani în privința calității, tehnolgoiei și inovației, astfel căștile noastre îndeplinesc aceste pretenții de calitate la un nivel ridicat.

 


QUICK ACCESS
SFATURI PENTRU CUMPĂRARE | POARTĂ CORECT | STANDARDE | PROTECȚIE | HEXOCRUSH | FIXARE PE CEAFĂ | VENTILAȚIE | AIRFRAME | STRAP-QUICK-CHANGE | CĂPTUȘEALĂ | VIZIBILITATE | AERODINAMICĂ | ZERO PRESIUNE | LENTILĂ FRONTALĂ PLIABILĂ | CUM...? | OFERTA 2021


 

NU PEDALA FĂRĂ CAP

Oricât de bine știm să pedalăm, oricât de precauți suntem, în cazul unui eveniment neașteptat capul nostru poate fi rănit ușor, fapt ce poate atrage după sine urmări serioase. Prin purtarea căștii de protecție posibilitatea apariției unei astfel de eveniment se poate reduce drastic!

Degeaba ne justificăm cu fraze precum “nu-pedalez-prea-repede”, „știu-eu-să-cad” sau „eu-nu-cad-niciodată”, în cazul unei căzături neașteptate avem șanse mari să suferim traumatisme la cap, acest risc putând fi redus semnificativ prin purtarea căștii. Și o viteză de 20km/h este de ajuns ca mușchii gâtului și reflexele noastre (care se dobândesc și se dezvoltă doar în urma experienței efective) să nu ne asigure „protecția” adecvată.

Impactele asupra craniului și implicit asupra creierului nostru pot avea consecințe grave în lipsa protecției corespunzătoare. Conform estimărilor, după 3 comoții sau traumatisme cerebrale ușoare poate apărea un sindrom complex acut, care poate fi răspunzător de depresie, sinucidere, epilepsie, impotență, boala Alzheimer sau boala Parkinson. Dar chiar și un singur traumatism poate cauza tulburări de vorbire, pierderea parțială a auzului sau a vederii, tulburări de concentrare sau de memorie, tulburări de mișcare sau schimbări emoționale. Sigur, efectele diferă de la om la om, statistica arată doar tendințele, urmările nefiind obligatorii.

Folosirea căștilor de protecție scade drastic posibilitatea apariției acestor urmări, precum și apariția altor răniri la cap!  

 


 

 

SFATURI PENTRU CUMPĂRARE

La achiziționarea unei căști care să ne ofere protecție corespunzătoare și care să nu ne deranjeze pe cap, trebuie să fim atenți la 3 lucruri înainte de cumpărare!

 

PRIMUL SFAT – SĂ FII CONȘTIENT LA CE O VEI FOLOSI!
Să ne gândim unde vom pedala mai mult: în oraș-pe teren-pe șosea? Aceste situații toate au caracteristici diferite, astfel casca ideală pentru fiecare situație este diferită. La utilizarea în oraș aspecte importante sunt acoperirea și protecția cefei – pentru că ne putem aștepta în primul rând la lovituri puternice venite de pe suprafețe plate. Pe teren sunt avantajoase modelele cu cozoroc și cu plasă împotriva insectelor, iar cu cât ne aventurăm la o pedalare mai extremă, cu atât mai mult vom avea nevoie de o protecția mai bună a cefei. Pe șosea preferăm casca ultra ușoară, cu cel mai bun coeficient aerodinamic. 

 

AL DOILEA SFAT – ALEGE MĂRIMEA POTRIVITĂ!
Ca și hainele pe care le purtăm și căștile se fabrică în diferite mărimi, și ca și la haine și la căști este important să nu cumpărăm nici prea mic, nici prea mare. Dacă este prea mic nu va intra pe capul nostru (să nu o purtăm ca pe un clop) dacă este prea mare va cădea pe capul nostru – astfel nici una dintre variante nu este sigură! Mărimile de obicei sunt semnalate cu litere (S, M, L, XL) dar pe lângă litere găsim și intervalele corespunzătoare în centimetri. Ca să afli ce mărime ți se potrivește, ia o bandă de măsurare sau un șnur și măsoară-ți circumferința capului la mijlocul frunții.

 

AL TREILEA SFAT – PROBEAZ-O!
Câți oameni, atâtea forme ale capului – câte căști, atâtea calapoade. Este foarte important să probăm cât mai multe modele înaintea cumpărării! Nu face compromis, pentru că spre sfârșitul mai multor ore de pedalare sentimentul de “o-pot-suporta” poate afecta experiența pedalării și îți poate diminua performanța.


 

 

POART-O CORECT

 

O cască de mărime nepotrivită și reglată incorect nu doar nu ne protejează capul de o rănire, dar poate provoca și alte leziuni. Astfel este foarte important să dedicăm câteva minute reglajului.

 

Sunt numeroase greșeli generale – de la alegerea mărimii prea mici(C) sau prea mari(D), la împingerea căștii în vârful capului(B), sau tragerea ei până la ochi (A) – care pot fi evitate acordând câteva minute de atenție acestora. Citește articolul nostru despre reglarea corectă a căștii!

 


 


STANDARDE

 

Căștile Rudy Project sunt conforme cu numeroase standarde internaționale, astfel prin marcarea cu CE sunt conforme cu reglementările Council Directive 89/686/ECC și cu cele ale European Technical Standard EN 1078, prin marcarea  CPSC sunt conforme cu reglementările U.S.Consumer Product Safety Commision, iar prin AS/NZS sunt conforme cu Australian Standard AS/NZS 2063 (modelele/marcajele de standarde le vei găsi mai jos).

Pentru inginerii companiei italiene este o adevărată provocare ca modelele de căști să nu fie doar conforme cu diferitele standarde, dar pe lângă asta, să asigure ventilație necesară și confort purtătorului, designul formei să corespundă trendurilor actuale, iar în domeniul de utilizare să ofere cea mai bună performanță posibilă!

 


 

 

PROTECȚIA CORESPUNZĂTOARE ASIGURATĂ


Oricare model Rudy Project ții în mână, poți fi sigur că la proiectarea lui au fost combinate materiile prime de cea mai bună calitate și tehnologiile care oferă siguranța de bază așteptată. Diferitele noastre modele întrec aceste cerințe de bază, oferind protecție suplimentară și confort suplimentar.

 


În zilele noastre o cerință de bază este folosirea tehnologiei InMold la căștile de ciclism –  învelișul extern de policarbonat să fie închegat cu spuma moale de poliuretan, să nu fie lipită. Toate căștile Rudy Project se fabrică cu această technologie, mai mult, anumite modele au structura dublu sau triplu InMold, pentru o siguranță și mai mare. Pe lângă spuma EPS standard în unele modele ale producătorul italian putem găsi spumă fabricată prin technolohgia Hexocrush, care oferă o protecție și mai mare, diferită.

Inserțiile din plastic de pe exteriorul anumitor căști nu sunt doar elemente de design.

Impact Protection Grid (IPG) este de fapt o plasă încorporată în stratul de spumă, a cărei rol principal este păstrarea căștii întreagă chiar și când primește o lovitură atât de mare că spuma și învelisul extern se rup în două.

Sistemul de fixare pe ceafă cu clichet nu este doar un amănunt pentru creșterea confortului, întrucât casca fixată perfect pe capul nostru nu se mișcă în urma lovirii, astfel asigurând protecție în orice condiții.

 


 

 

ÎNVELIȘ SPECIAL


Față de spuma tradițională EPS, tehnologia avansată HexoCrush poate oferi protecție mai mare, esența acesteia fiind stratul de spumă compusă din două tipuri de spumă de densitate diferită.


Datorită acestei soluții structura cu vârf hexagonal poate înghiți forțele rezultate din impact în mod eficient. Casca fabricată cu technologia HexoCrush nu este doar ușoară, ea reduce garantat mai eficient forțele G rezultate din impacte decât orice alt model!

 


 

 

FIXARE PE CEAFĂ UȘOR DE UTILIZAT


Căștile Rudy Project sunt cunoscute pentru confortul lor rezultat din studierea ergonomiei, proiectarea în cele mai mici detalii, folosirea materialelor în mod inovativ și tehnologiile avansate. Unul dintre factorii de imbunătățire ai confortului reprezintă sistemul de fixrae pe ceafă R.S.R. dezvoltat în mod permanent de un timp îndelungat.

Sistemul se caracterizează prin mărimea mică, forma din jurul capului și utilizarea ușoară și cu o singură mână în timpul mersului. De la modelul R.S.R.7 în sus, fixarea pe ceafă se poate face și vertical în 3 poziții, făcând astfel posibilă cea mai confortabilă fixare a căștii pe capul nostru – nefiind ideală situația în care chilchetul ajunge pe partea proemintă a craniului sau deasupra acesteia, astfel datorită acestei caracteristici, o putem fixa în poziția corespunzătoare!
 


 

 

VENTILAȚIE EXCEPȚIONALĂ


Confortul unei căști este dat nu doar de elementele „palpabile”, dar și de eficacitatea evacuării căldurii generate de corpul tău în timpul pedalării! Cu cât este mai bună ventilația căștii, cu atât mai eficient îți păstrează capul uscat și răcoros, fâcând astfel pedalarea ta una neperturbată.

Datorită elaborării interiorului și exteriorului căștilor Rudy Project, acestea au o ventilație excelentă. Orificiile și canalele interioare de aerisire au fost proiectate ca aerul să circule cât mai bine,  evacuând cât mail multă căldură și umiditate de pe capul tău, asigurând un sentiment răcoros și uscat.
 


 

 

FRUNTE ÎNTOTDEAUNA USCATĂ


Scopul integrării sistemului Airframe în partea frontală este menținerea cât mai uscată a căptușelii de burete care intră în contact cu fruntea noastră în timpul utilizării. Pentru aceasta, proiectanții au realizat o piesă care ține buretele la distanță de învelișul căștii, lăsând astfel aerul să circule permanent între burete și cască, uscându-l.


Buretele frontal este realizat din materialele antibacteriene și cu uscare rapida Dry Foam și X-Static, datorită cărora devine mai puțin mirositor. 

 


 

 

SCHIMBAREA RAPIDĂ A CURELELOR


Datorită sistemului nou de fixare al curelelor ușor de utilizat STRAP-QUICK-CHANGE cureaua căștii a devenit ușor și rapid schimbabilă. Cu un singur click devine ușor de curățat, alegând din diferitele opțiuni de culoare este ușor personalizabilă sau în cazul în care s-a uzat, poate fi ușor schimbată.

 

Sistemul Quick-Strap-Change în 2021 se regăsește la modelele PROTERA PLUS, precum și la modelele CENTRAL PLUS - curelele în culori diferite, putând fi cumpărate și ulterior.

 


 

 

BURETE SCHIMBABIL

 

Una dintre aspectele cheie ale calității superioare la căștile Rudy Poject este buretele schimbabil – pentru că această parte a căștii se murdărește, intră în contact cu transpirația și se și uzeză în timpul folosirii. Mai mult de atât, cele mai multe modele au ca accesorii de bază două tipuri diferite de bureți: unul standard și unul cu plasă împotriva insectelor.

Bureții pot fi achiziționați și separat, astfel, dacă s-au uzat doar le schimbați și casca se poate folosi mai departe.


 

 

CULORI VIZIBILE


Siguranța noastră este asigurată nu doar de diferitele technologii încorporate în căști, dar și de culorile și elemnetele reflectorizante fluorescente și stridente, bine vizibile și în condiții meteorologice nefavorabile.

 

 

Este important de știut că în timp radiațiile UV pot duce la estomparea culorilor fluorescente. Această schimbare este una normală, nu poate fi considerat un defect din fabricație și nu influențeză funcția căștii!


 

 

AERODINAMICĂ AVANSATĂ


În proiectarea căștilor aerodinamice a avut un rol important guru-ul aerodinamicii John Cobb. Datorită profesionalismului său, a experienței sale vaste, a viziunii sale cu totul speciale precum și formelor unice elaborate cu ocazia testelor din tunelele aerodinamice, cele mai bune căști ai segmentului de triatlon și de contratimp sunt modelele aero ale Rudy Project. 

 

În timpul utilizării căștilor aero, scopul este obținerea celei mai mici rezistențe aerodinamice posibile, în timp ce trebuie asigurată și ventilația corespunzătoare a capului. Din acest motiv, dezvoltatorii Rudy Project au proiectat cele două orificii frontale ca ele să poată fi închise parțial sau total. Cele două capace pentru orificii de ventilație diferite – unul cu plasă, altul plin – sunt componente de bază ale modelelor  BOOST PRO și THE WING.

Cea mai mare recunoaștere cu privire la aceste căști este faptul că la campionatul mondial organizat în Hawaii, de aproape un deceniu,  casca aero purtată de cei mai mulți competitori are brandul Rudy Project!
 


 

 

PRESIUNE MINIMĂ/MOMENTUL FORȚEI


Apariția momentului de rotație – întoarcerea capului  este o reacție „naturală” când casca este expusă vântului lateral, această forță fiind cauza primară a durerii cervicale la cicliști. Din acets motiv, la proiectarea formei căștilor-aero obiectivul nu este doar obținerea unui coeficient aerodinamic excelent, dar și reducerea rotației capului. Datorită construcției speciale, căștile noastre THE WING și BOOST PRO reduc cu 65% încărcarea gâtului față de căștile tradiționale!


 


 

 

LENTILE FRONTALE PLIABILE


Coeficientul aerodinamic excelent al unei căști este dat nu doar de structura învelișului și formei bine proiectate. Coeficientul aerodinamic este îmbunătățit în mare măsură de lentila atașabilă pliabilă care ne acoperă mare parte a feței – protejând ochii de razele UV dăunătoare și reducând sclipirile deranjante.

 

Technologia avansată de lentile de policarbonat a fost combinată cu technologia Flip-Up de mărire a confortului, astfel lentila devine pliabilă. Aceste lentile frontale sunt disponibile în prezent la modelele THE WING, BOOST PRO și VOLANTIS.


 

 

CUM...?

 

SĂ O DEPOZITEZI CORECT?
În timpul pedalării casca îți protejează capul și implicit și pe tine, ai grijă și tu de ea când nu o folosești sau o transporți!

Depozitarea incorectă poate reduce drastic „durata de viață”a căștii tale preferate și nivelul  protecției oferite de aceasta.

DETAILS

 

SĂ O CUREȚI?
Transpirația lipită pe structura învelișului, pe cureaua de la bărbie și pe burete, mai exact sarea și acizii din transpirație nu au un efect benefic asupra materialelor textile sau a spumei din poliuretan. Pe suprafața murdară se lipesc mai ușor și bacteriile.

DETAILS

 

 

SĂ-ȚI REGLEZI CORECT CASCA?SĂ-ȚI REGLEZI CORECT CASCA?
Doar casca aleasă și reglată corect „funcționează”, te protejează în mod corespunzător. O cască de mărime nepotrivită, reglată incorect, nu doar nu ne protejează capul de rănire, dar poate provoca chiar și alte leziuni. Astfel, este foarte important să acordați câteva minute pentru reglarea căștii.

DETAILS

 


 

OFERTA 2021

For the next season, you can choose from a wide range of road / triathlon and mountain bike models, complete of course with children's helmets.


SUMMARY
 

 

THE WING
 Details 
 Color options 

BOOST PRO
 Details 
 Color options 


 

RACEMASTER
 Details 
 Color options 

SPECTRUM
 Details 
 Color options 

VOLANTIS
 Color options 

PROTERA PLUS
 Details 

 Color options 


 

VENGER
 Details 

 Color options 

 

VENGER CROSS
 Details 

 Color options 

CROSSWAY  NOI 
 Details 
 Color options 

 

STRYM
 Details 
 Color options 

CENTRAL PLUS  NOI 
 Color options 

RUSH
 Color options 

ZUMY
 Color options 

ROCKY
 Color options 
 

 


FEATURES


SIZES