Pentru a asigura bunā funcționare a acestui site, uneori plasăm în computerul dumneavoastră mici fișiere cu date, cunoscute sub numele de cookie-uri. Majoritatea site-urilor mari fac acest lucru.Asa iți pregătim oferte mai bune. 
Produse Meniu

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

OCHELARI | CĂȘTI DE CICLISM

 

 

F.A.Q.

 

Legat de produsele noastre de obicei apar întrebări similare din partea cumpărătorilor. Găsiți întrebările cele mai frecvente și răspunsurile mai jos. 

ÎNTREBĂRI FRECVENTE ÎN LEGĂTURĂ CU OCHELARII DE SPORT

Ce oferă mai mult ochelarii Rudy Project față de alți producători?
De 30 de ani, Rudy Project ne oferă o gamă largă de ochelari de cea mai înaltă calitate, care împlinesc toate așteptările și dorințele atât sportivilor profesioniști, cât și ai sportivilor de hobby. Popularitatea brand-ului a fost dobândită nu doar prin funcționalitate, confortul major asigurat, dar și prin inovațiile tehnice continue. Datorită tuturor acestor particularități, Rudy Project® a devenit unul dintre producătorii de top din domeniu la nivel mondial! Alegând oricare din modelele noastre puteți fii sigur că acesta va fi un partener de încredere pentru o lungă perioadă de timp, oferind protecție majoră ochilor prin intermediul celor mai avansate tehnologii disponibile pe piață. Dacă ați avea o întrebare, o problemă sau o cerere, noi vom depune cel mai mare efort pentru a o rezolva în cel mai scurt timp posibil.

 

Care este perioada de garanție a ochelarilor Rudy Project?
În cazul unui defect de fabricație vă oferim 2 ani garanție pentru fiecare model și accesoriu la ochelari - cu excepția ramelor de dioptrizare, adică modelele Maya, Impulse și Intuition, pentru care oferim garanție de 1 an! Lentilele beneficiază de 1 an garanție. Sunt de excepție lentilele ImpactX, pentru care producătorul asigură garanție pe viață la rupturi, fisuri sau sfâșieturi. Pentru mai multe informații la SUPPORT / GARANȚIE

 

Sportul face parte din viața mea și am nevoie de ochelari cu dioptrie. Care modele pot fi dioptrizate?
Rudy Project, este lider pe piața ochelarilor de sport, asfel oferind o gamă largă de opțiuni pentru dioptrizare de sport. Puteți afla mai multe informații DE CE RUDY? / POSIBILITĂȚI DE DIOPTRIZARE sau ne puteți contacta telefonic (0753 670 039, +36 1 327 0111), prin e-mail info@rudyproject.ro.

 

Am cumpărat ochelari Rudy Project dintr-un magazin de bicicletă, cum se poate dioptriza acesta?
Indiferent unde îți cumperi ochelarii Rudy Project, sunt disponibile accesorii de hardware și aparte, care pot fi achiziționate ulterior. Accesorile acestea, sau ramele (CLIP-ON SAU DIRECT CLIP) vă oferă un șablon clar de dioptrizare. Împreună cu acest șablon trebuie doar să mergeți la cel mai apropiat magazin de optică, să consultați cu un specialist optician și lentilele alese vor fi dioptrizate în cel mai scurt timp posibil. Important: pentru acestea aveți nevoie de un test de vedere actual! În cele mai multe magazine de ochelari testul de vedere poate fi efectuat fără programare.

 

Am achiziționat ochelari Rudy Project și am aflat ulterior că am nevoie de lentile cu dioptrie. Se pot dioptriza ochelarii mei sau am nevoie să achiziționez altele?
În majoritatea cazurilor, cea mai simplă soluție este RX INSERT, inclusiv și modelele mai vechi se pot dioptriza în acest fel. Avem modele care sunt pe piață de mai mult timp, astfel vă oferim RX INSERT, RX DIRECTCLIP, RX DIRECT, pentru a se putea bucura de același ochelarii achiziționați anterior. Informații legate de posibilități de dioptrizare DE CE RUDY? / POSIBILITĂȚI DE DIOPTRIZARE.

 

Trebuie să port ochelari cu dioptrie mare, pot să găsesc acesta în oferta  Rudy Project?
Da! Rudy Project este lider de piață în domeniul ochelarilor de sport, asigurând  o gamă largă de dioptrizare. Tehnologia RX INSERT cu ajutorul tehnologiei Clip–On (curbura de bază – 6) permite dioptrii de până la  -8,00 / +8,00. În cazul în care avem nevoie de curbură de bază mai mare (8), DIRECT CLIP și IMPACT RX permit valori ale dioptrilor între -4.50 / +4.00.

 

Cum pot comanda ochelari cu tehnologia IMPACT RX (lentila de sport dioptrizată, având garanție anti-șoc pe viață, fiind în același timp și fotocromatică)?
IMPACT RX este cel mai avansat program de dioptrizare disponibil pe piață, fiind 100% personalizat, iar acesta poate fi comandat și realizat doar de compania Rudy Project sau de partenerii noștrii opticiani, fabricația fiind desfășoarată în Italia. Prin urmare, în cazul unei astfel de tehnologii de dioptrizare, cu ajutorul unui test de vedere nu mai vechi de patru luni, lentilele vor fi fabricate personalizat, într-o perioadă de aproximativ trei-patru săptămâni la Treviso, Italia. 

 

Am o ramă de ochelari Rudy Project mai vechi, este posibil să cumpăr lentile noi compatibile?
La modelele actuale din oferta noastră sunt disponibile numeroase accesorii compatibile cu acestea, care pot fi achiziționate și aparte – dacă sunt pe stoc le puteți primi în cel mai scurt timp posibil, dacă nu, le puteți comanda online sau în magazinele noastre. Pentru un model mai vechi se poate să avem lentile compatibile chiar în depozitul nostru, sau în situație opusă putem să optăm pentru ele la fabrica din Italia. Lentilele disponibile pot fi găsite în webshop-ul nostru. Dacă nu găsiți un model anume, nu ezitați să ne contactați!

 

S-au uzat cauciucurile de pe brațele ochelarilor; se poate înlocui?
La majoritatea ochelarilor de sport Rudy Project și la unele modele casual, terminațiile cauciucate ale brațelor pot fi înlocuite cu ușurință. Aceste brațe cauciucate ori sunt prinse cu un șurub micuț ori sunt fixate cu sistemul T-Lock, dar niciodată nu sunt lipite.  Pentru oferta noastră de cauciucuri de brațe accesați meniul ACCESORII, sau dacă nu găsiți modelul căutat nu ezitați să ne contactați!

 

S-a uzat suportul nazal al ochelarilor; se poate înlocui?
La majoritatea ochelarilor Rudy Project, suportul nazal poate fi înlocuit cu ușurință. La modelele mai noi, aceste suporturi nazale cauciucate sunt prinse cu un șurub micuț (aveți nevoie de o șurubelniță), dar la modelele mai vechi sunt fixate cu sistemul T-Lock, dar niciodată nu sunt lipite. Pentru oferta noastră de suporturi nazale, accesați meniul ACCESORII, sau dacă nu găsiți modelul căutat nu ezitați să ne contactați!

 

Au apărut probleme în legătură cu ochelarii mei Rudy Project și sunt încă în perioada de garanție (2 ani de la data cumpărării). Ce ar trebui să fac?
În cazul în care apar probleme de garanție cu ochelari Rudy Project, primul pas este să pregătiți certificatul de garanție ștampilat de vânzător și chitanța sau factura primită la achitare.  Se contactează cel mai apropiat magazin partener Rudy Project, unde se semnalează problema apărută, astfel ochelarii pot ajunge la distribuitori. După recepționarea ochelarilor, ei vor fi verificați în amănunt, conform problemei semnalate și dacă se consideră că problemele au apărut din cauza unui defect de fabricație, se va încerca reparația sau schimbara acestora, fiind livrat în cel mai scurt timp posibil la magazinul nostru partener, de unde poate fi preluat de către client.


Care este modelul potrivit pentru sportul ales?

Chiar dacă ochelarii Rudy Project sunt special concepuți pentru cei care trăiesc o viață activă, printre acestea se pot găsi modele speciale recomandate pentru anumite sporturi. Pentru mai multe detalii la PRODUSE SORTATE PE RAMURI DE SPORT.

 

Lentilele modelelor SAILING și OUTDOOR sunt compatibile cu modelele obișnuite?
La un anumit model orice lentilă poate fi compatibilă cu rama ochelarilor, indiferent dacă acela este un model SAILING, OUTDOOR sau obișnuit.


Lentilele ochelarilor Rudy Project pot fi schimbate/înlocuite?

Prin tehnologia QuickChange, toate modelele de ochelari fac posibil schimbarea sau înlocuirea lentilelor; astfel se poate adapta ușor de condițiile meteo.

 

De câte ori este posibil să se schimbe lentilele în ochelarii Rudy Project?
Datorită tehnologiei QuickChange și calității bune ale materiilor folosite în fabricația ramelor de ochelari, lentilele în ochelarii Rudy Project pot fi schimbate de aproape mii de ori.

 

Câte lentile sunt în cutia de start împreună cu ochelarii Rudy Project?
Cele mai multe modele au în cutia de start o pereche de lentile – modelele Hunting & Shooting fac o excepție, deoarece acestea au fost special create pentru tirul sportiv, oferind 5 perechi de lentile care amplifică contrastul. Pentru alte modele de ochelari puteți găsi lentile compatibile și mai multe informații DE CE RUDY? / CARACTERISTICILE LENTILELOR.


Lentile bășicate; ce ași putea să fac?
După folosirea mai îndelungată a lentilelor din policarbonat, din cauza razelor UV, se poate ca lentilele să devină bășicate. Aceste lentile astfel devin de nefolos și trebuie schimbate în cel mai scurt timp posibil.


În ce măsură se pot zgâria lentilele?

În primul și în primul rând, fiecare lentilă se zgârie – nu există excepții – dar sunt care au o rezistență mai amplă împotriva zgârieturilor. Lentilele din policarbonat sunt electrostatice, astfel ele atrag praful, care la curățare poate răni suprafața lentilelor. Din motivul menționat este recomandat folosirea unei soluții la curățare, iar mai departe ochelarii niciodată nu trebuie așezate pe lentile și la transportul lor trebuie depozitați în tocul special creat pentru ei. Lentilele ImpactX sunt anti-electrostatice, astfel praful nu se poate depune pe suprafața lor și nu poate cauza zgârieturi. În plus, aceste lentile au o structură semimoleculară, ceea ce conferă o rezistență imbatabilă.


A apărut o pată rozalie pe marginea lentilelor mele ImpactX, de ce?
Din cauza structurii semimoleculare (elastice) la formarea, tăierea lentilelor este posibilă o decolorare minimă la marginea lentilelor, dar acesta nu influențează sub nicio formă performanța sau claritatea optică a lentilelor.


În ce măsură pot pierde lentilele fotocromatice caracteristicile de adaptare la condiții de lumină?
Lentilele fotocromatice ImpactX păstrează caracteristica de bază de adaptare de condiții actuale de lumină și după mulți ani de dispunere la raze UV, însă viteza de activare poate descrește și se poate aștepta la o restrângere a provinciilor de adaptare. Bineînțeles, toate acestea depind de condițiile de utilizare, de depozitare și de curățare a ochelarilor.

 

Lentilele ImpactX nu-mi oferă luminozitate când cerul este noros; de ce?
Lentilele fotocromatice – nu numai de la Rudy Project dar și de la alți producători – se activează la influențele razelor UV, ceea ce nu corespund razelor solare. Astfel, chiar și atunci dacă cerul este noros, razele UV pot pătrunde în ochii noștrii și trebuie să oferim protecție la cel mai înalt nivel și în aceste cazuri.

 

Caut lentile care pot fi folosite în cele mai multe condiții meteo, care model să aleg?
Cei care nu se mulțumesec de lentilele care se pot schimba în condiție de intensitatea luminii, numite QuickChange și au nevoie de o singură lentilă capabilă să se adapteze instant la condiții meteo, vă oferim două opțiuni:

  1. Alegeți lentile de policarbonat, numit Racing Red, care vă oferă un contrast mai intens. Transmisia luminii este de 32,9 %, astfel pot fi folosite în mai multe condiții de lumină:  la lumină intensă nu sunt prea deschiși, în vreme nefavorabilă nu sunt prea închiși la culoare.
  2. Dacă ați dori să vă bucurați de cele mai noi tehnologii în industria lentilelor, cea mai bună alegere este modelul fotocromatic și incasabil ImpactX. Generația nouă de ImpactX asigură provincii extrem de largi de transmisia luminii între 7% și 94%, astfel un singur model poate fi folosit în condiții extreme de lumină (atât ziua cât și noaptea). În plus, ImpactX 2Red, ImpactX 2Laser Red, ImpactX2 Laser Brown vă asigură pe lângă evaluarea intensității luminii și cel mai bun contrast posibil.      
  3. Puteți citi mai multe la DE CE RUDY? / CARACTERISTICILE LENTILELOR.

 


Mă strâng ochelarii la nivelul tâmplei, la nas sau la urechi, în plus genele mele ating lentilele. Ce am de făcut?

Cele mai multe modele Rudy Project vă oferă o reglare extrem de ușoară, trebuie doar să apăsați/presați cu mâna zona respectivă, astfel puteți să reglați în cea mai confortabilă poziție rama ochelarilor. După acestea nu vor mai apărea probleme cauzate de asimetrii fizice, fiind posibilă personificarea ochelarilor.


Cum ar trebui să reglez corect ochelarii la forma feței?

Cele mai multe modele Rudy Project vă oferă o reglare extrem de ușoară, trebuie doar să apăsați/presați cu mâna zona respectivă, astfel puteți să reglați în cea mai confortabilă poziție rama ochelariilor. În caz ideal, pupila trebuie să fie în mijlocul lentilelor, nasul nu se atinge nici de rama ochelarilor, nici de lentile, genele nu se ating de partea interioară a lentilelor, rama este ajustată la partea de sus al nasului și rama nu se așează strâns de sprâncene. Se poate ca, la început, ochelarii să ne strângă la nivelul tâmplei, dar datorită reglabilității ramelor acesta va dispărea după câteva folosiri.

 

Nasul meu este destul de asimetric, cum se vor așeza ochelarii pe el?
Cele mai multe modele Rudy Project vă oferă o reglare extrem de ușoară, trebuie doar să apăsați/presați cu mâna zona respectivă, astfel puteți să reglați în cea mai confortabilă poziție rama ochelariilor.

 

Am genele prea lungi care se ating de lentile, ce am de făcut?
Cele mai multe modele Rudy Project vă oferă o reglare extrem de ușoară, trebuie doar să apăsați/presați cu mâna zona respectivă, astfel genele nu se vor mai atinge de lentile, conferând cea mai confortabilă poziție.

 

Cât de des ar trebui să-mi curăț ochelarii și cum?
Ochelarii nu au nevoie de curățare continuă, de obicei este de ajuns să curățăm lentilele; doar după un sezon putem să ne ocupăm și de părțile cauciucate, sau de rama aflată de desupt.

 

Cu ce fel de soluții ar trebui să curăț lentilele?
Cea mai simplă metodă de a curăța lentilele ochelarilor este să administrați un strat minim de umiditate prin răsluflare, mai apoi se curăță suprafața lentilelor cu ajutorul unei șervețele cu microfibre sau cu un batic din piele de cerb. Dacă vă confruntați cu pete mai persistente, se utilizează apă caldă cu săpun. Pentru o curățare și mai eficientă se folosește soluția de curățare a lentilelor de Rudy Project, care nu elimină numai murdăria ci oferă un strat temporar împotriva aburirii. Lentilele nu ar trebui curățate niciodată uscate sau cu ajutorul unei bucăți de hârtii și nici cu alte produse chimice folosite pentru uz casnic!

 

S-a rupt rama ochelarilor; se poate rezolva cu sudură sau cu lipire?
Dacă din cauza unor efecte fizice nefavorabile se rupe rama ochelarilor Rudy Project, în niciun caz să nu încercați să-o lipiți sau să-o sudați cu un aliaj de alamă, deoarece acesta nu va oferi calitatea dorită, dar mai mult, astfel ochelarii devin o sursă de pericol. Toate acestea se datorează faptului, că rama este construită pe baza unor materiale speciale. În plus, dacă totuși cineva ar decide să-și repare singur rama ochelarilor, atunci se va confrunta cu torsiuni optice, deoarece lentilele nu se vor mai potrivi în rama anume.

 

Ași dori o personificare specială a culorii ochelarilor; cum este posibil?
Pentru foarte multe modele Rudy Project sunt disponibile accesorii în diferite culori (terminațiile cauciucate ale ochelarilor, cauciucul la nas, etc.), cu ajutorul cărora, pe lângă alegerea ramei și ale lentilelor dorite, aveți posibilitatea de a personifica ochelarii pentru gustul particular. Dacă sunteți înaintea achiziționării, nu ezitați să ne contactați în legătură cu orice fel de întrebări! Dacă aveți deja o pereche de ochelari Rudy Project, dar ați decide să o modificați conform gustului, puteți găsi toate accesorile pe site-ul nostru; în cazul în care nu găsiți un produs, un accesoriu anume, conactați-ne!!

 

Bentițele Rudy Project sunt fluorescente?
Nici bentițele din neopren, nici cele pentru navigație nu sunt fluorescente, dar acestea, din cauza culorii roșii, pot fi observate și în condiții de furtună.

 

Ochelarii Rudy Project se scufundă în apă?
Ochelarii nu au capacitatea de a rămâne pe suprafața apei! În condiții acvatice se folosesc bentițele de navigație Rudy Project, care sunt capabili de a menține ochelarii pe suprafață.

 

Bentițele de neopren Rudy Project mențin ochelarii pe suprafața apei?
Bentițele de neopren nu sunt capabili de a menține ochelarii pe suprafața apei, dar bentițele de navigație au această caracteristică esențială.
ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI – CĂȘTI DE BICICLETĂ

Ce înseamnă tehnologia In-Mold? 
Căștile de bicicletă sunt fabricate din mai multe straturi: este un strat extrem de ușor din spumă de plastic (EPS - expanded polystyrene) și un strat de înveliș exterior (de obicei din policarbonat), care amplifică rezistența căștilor. La început straturile au fost lipite una de alta, dar din cauza șocului, acestea s-au putut deplasa, deoarece lipirea nu oferă o relație stabilă între starturi. Din motivele amintite se poate întâmpla, ca după o lovitură casca noastră să nu prezinte nicio zgârietură, dar de fapt spuma de plastic să fie ruptă. Asfel, s-a inventat o tehnologie specială de a topi straturile, realizând o unitate solidă, care oferă protecție căștilor la cel mai înalt nivel; acesta se numește tehnologia InMold.

 

La care modele primesc marchiză/shield/visort în pachetul de start?
La toate modelele standard (nu și modelele aero) au în pachetul de start o marchiză care poate fi ajustat/decupat cu ușurință. Modelul Windmax este de excepție, deoarece sosește împreună cu două marchize de dimensiuni diferite!

 

De unde știu care mărime mi se potrivește?
La fiecare cască Rudy Project se poate găsi abreviera CM care marcheză mărimea în centimetrii. Pentru a alege mărimea potrivită trebuie doar să vă măsurați capul la nivelul fruntei cu ajutorul unui centimetru de croitor sau unui șir simplu.

 

Cum să curăț casca?
Buretele interior poate fi ajustat/decupat cu ușurință. Acesta poate fi spălată cu mâna, în apă călduță cu detergent. Celelalte părți ar trebui spălate cu o haină simplă, folosindu-se tot de apă călduță cu detergent. Să nu folosiți alte produse chimice sau lac, deoarece acestea pot rezulta deteriorarea învelișului.

 

S-au uzat buretele interioare ale căștilor de bicicletă; acestea pot fi schimbate?
La Rudy Project buretele interior poate fi ajustat/decupat cu ușurință și este disponibil și aparte.